Groot Priorij van Nederland

De Groot Priorij van Nederland en Covid-19 vanaf 27 november 2021

Vanwege de huidige ontwikkelingen in de Covid-19-pandemie heeft het Bestuur van de Groot Priorij van Nederland het beleid, zoals dat werd vastgesteld op 21 september j.l., herzien.

Daardoor geldt met onmiddellijke ingang het volgende.

  1. Omdat het dringend gewenst is in alle omstandigheden 1,5 meter afstand tot anderen te bewaren en mondmaskers te dragen is het niet toegestaan de installatierituelen van de Orde uit te voeren.
  2. Aan de Preceptorijen en Priorijen wordt geadviseerd slechts bijeen te komen in digitale vorm. Hiervoor geldt een dispensatie.
  3. Voor de Preceptorijen en Priorijen geldt een dispensatie om een installatiebijeenkomst voor onbepaalde tijd uit te stellen; op de dag van de installatiebijeenkomst vindt dan, bij voorkeur in digitale vorm, een normale reguliere bijeenkomst plaats.
  4. Aan Preceptorijen en Priorijen, die besluiten om in fysieke vorm bijeen te komen, adviseert het Bestuur ten sterkste alleen deelnemers toe te laten, die een coronatoegangsbewijs (bestaande uit een QR-code en een identiteitsbewijs) kunnen tonen en bij wie op de dag van de bijeenkomst een Covid-19-sneltest een negatieve uitslag had.
  1. Dit beleid geldt zolang de omstandigheden daartoe aanleiding geven.

Preceptorijen en Priorijen, die niet over de faciliteiten beschikken om een bijeenkomst in digitale vorm te doen plaatsvinden, kunnen gebruik maken van de Zoom licentie van de Groot Priorij.

 

Nadere instructies vind u hier.

laatste aanpassing van de tekst:27-11-2021

Na inloggen kunt u hier de overige nieuwsberichten ten behoeve van leden bekijken